Tuesday, 15 September 2015 11:29

 Remake Festival poziva učenike srednjih škola i gimnazija (uzrasta 14-19 godina) da se prijave za radionice iz umetnosti i dizajna!


Radionice se održavaju u prostorijama galerije G12 HUB, Karađorđeva 59 (26.9 i 3.10) i Kulturnog centra GRAD, Braće Krsmanović 4 (10.10).

Prijave se vrše na e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sa naznakom radionice na koju se prijavljuje. Rok za prijavljivanje na svaku radionicu je dan pre početka radionice.

 

PROGRAM:


26. septembar, G12 HUB (Karađorđeva 59)

12-14h 
REMAKE radionica
Dizajner i kreativni direktor Milica Mešterović predstaviće učesnicima ideju i koncept REMAKE pokreta, zašto je potrebno razmišljati i delati kroz URADI SAM koncept, šta danas sve rade umetnici kroz makers pokret i kojim se tehnologijama služe.

Radionica kostima 
Dizajner Katarina Matović vodiće radionicu izrade kostima, asesoara i maski od recikliranih materijala.


3. oktobar, G12 HUB (Karađorđeva 59)

12-14h
Radionica dizajna zvuka na filmu
Dizajner zvuka Igor Perović upoznaće učesnike sa osnovama zvuka na filmu i tehnikama stvaranja specijalnih zvučnih efekata.

14-16h
Radionica izrade knjige kadrova – rediteljka Maja Uzelac će predstaviti učesnicima kako se izrađuje knjiga kadrova na filmu i upoznati ih sa osnovnim tehnikama koje se koriste pri izradi.


10. oktobar, KC GRAD (Braće Krsmanović 4)
12-15h

Radionica ebru ili marbling tehnike
Umetnik Uroš Šanjević učiće polaznike slikanju na vodi prirodnim bojama i prebacivanju na papir čime se stvara jedinstveno umetničko delo. 
http://urossanjevic.com/2015/02/22/ebru-medium/

Prijave se vrše na e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sa naznakom radionicu na koju se prijavljuje. Rok za prijavljivanje na svaku radionicu je dan pre početka radionice.

Saturday, 13 December 2014 12:18

Remake izazov 2014: My Tyre is Better than Yours

REMAKE festival, u saradnji sa klubom Drug§tore, organizuje trodnevnu radionicu iz oblasti održive umetnosti i dizajna, naročito stvaranja koristeći odbačene materijale i upotrebne predmete (upcycling). Za izvođenje ovog izazova koristiće se odbačene automobilske gume kao primarni materijal za izradu nameštaja koji će se kasnije koristiti u Drug§tore-u.

Radionica će se održati 18, 19. i 20. decembra u prostorijama Drug§tore-a, Bulevar Despota Stefana 115. Termini održavanja radionice su 16-20h, 18. i 19. decembra; 13-20h, 20. decembra.

Koordinatori radionice su Boris Šribar i Milica Mešterović.

Za učešće u radionici se mogu prijaviti svi zainteresovani. Prijave se vrše slanjem ličnih podataka (ime, prezime, zanimanje, broj telefona) i kratkog obrazloženja sopstvenih interesovanja u kontekstu radionice na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Prijavljivanje je moguće od nedelje, 14. decembra u 10 časova do utorka, 16. decembra u 20 časova.

 

 

Thursday, 09 October 2014 14:40

Remake radionice za srednjoškolce

- Remake Festival i ERSTE banka pozivaju učenike srednjih škola i gimnazija da se prijave za radionice iz oblasti animacije, održive umetnosti i dizajna!

Radionice se održavaju u prostorijama Ustanove kulture gradske opštine Stari grad - Parobrod, Kapetan Mišina 6a.

Prijave se vrše na e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sa naznakom radionice na koju se prijavljuje. Rok za prijavljivanje na svaku radionicu je dan pre početka radionice.

Program:

Subota, 25. oktobar, 13-15h
Izrada knjige kadrova snimanja za kratki animirani film na temu ekologije i reciklaže.
mentor: Marta Mandić

Subota, 25. oktobar, 15-17h
Marbling tehnika oslikavanja papira; radovi će se u narednoj radionici iskoristiti za pozadinu animacije.
mentor: Uroš Šanjević

Subota, 1. novembar, 13-15h
Radionica snimanja i dizajna zvuka za igrani i animirani film.
mentor: Igor Perović

Subota, 1. novembar, 15-17h
Osnove animacije i upoznavanje sa primerima iz prakse.
mentor: Petra Stojanović

Subota, 8. novembar, 15-17h
Osnovne tehnike 3D animacije.
mentor: Doktor Fried Studio


Prijave se vrše na e-mail  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  sa naznakom radionicu na koju se prijavljuje. Rok za prijavljivanje na svaku radionicu je dan pre početka radionice.

Prijavite se!

Wednesday, 09 April 2014 14:06

Dan koji treba da ostavite bez obaveza, zaokružen crvenim markerom u vašem kalendaru jeste 21. april. Pitate se zašto?

Zato što tog ponedeljka za vas kuvaju fantastični rimejkeri iz još fantastičnijeg Remake festivala.

Klopa će biti zdrava, ukusna i, pogađate, fantastična.
Rekli bi smo vam šta ćemo tačno kuvati ali još uvek nismo odlučili, prolećna inspiracija će učiniti svoje. Meni ćemo blagovremeno objaviti na našoj Facebook stranici zato pratite nas i ne ustručavajte se da date neke ukusne predloge.

Dođite da se družimo i da među prvima čujete novosti koje se tiču Remake festivala.

Vidimo se 21. aprila, KC Grad, budite tu u 19:00, oni koji budu kasnili rizikuju da ostanu gladni.

Cena bona : 100 RSD

Friday, 28 March 2014 15:32

U subotu 29. marta od 15:30 do 18:00 i nedelju 30. marta od 15:00 do 18:00 pridružite nam se u atrijumu tržnog centra Delta City.

U okviru festival Made in Italy, koji traje od 12:00 do 19:00 oba dana vikenda, pored mnogobrojinih drugih sadržaja inspirisanih italijanskom kulturom, održaće se i zanimljive dečije radionice. Na radionicama, koje su u organizaciji Remake tima i centra Sveznalište, će mališani raditi sa materijalima kao što su papiri, špagete, lepak, a sve to u cilju pravljenja različitih kolaža, dok će biti i radionica na kojima će se igrati sa bojama, mešati ih i izvoditi zanimljive eksperimente. Pozivamo sve roditelje da povedu svoje mališane i pridruže nam se u igri i učenju. U duhu teme festivala sve će podsećati na Italiju, a biće tu i za roditelje ponešto pošto će svi italijanski brendovi zastupljeni u Delta City-u biti na popustu za vreme trajanja festival.

Centar Sveznalište se bavi temama iz oblasti žive prirode, pojava i materijala, a deca shodno uzrastu, stiču znanja i veštine na način koji podstiče efikasno i kreativno učenje, razvija logiku i dovodi do stvaranja funkcionalnog znanja. Deca uče da posmatraju, pretpostavljaju, odlučuju, misle i pričaju o svetu oko sebe.

Misija Remake projekta je uvođenje upcyclinga, reciklaže i ekologije u kreativne procese i u svakodnevni život. Remake želi da inspiriše i aktivira širu javnost i podrži autore koji već deluju u ovom polju. Kroz svoju delatnost povezuje stvaraoce raziličitih profila i interesovanja i podstiče njihovu dalju saradnju. Motiviše učesnike da nastave da uče i da budu aktivniji u svojim sredinama. Ohrabruje razmenu znanja i iskustva. Remake teži da kroz svoje aktivnosti širi socijalne, kulturne i ekološke vrednosti.

Pridružite nam se u subotu 29. marta od 15:30 do 18:00, i nedelju 30. marta od 15:00 do 18:00 u atrijumu tržnog centra Delta City.

Wednesday, 11 September 2013 15:07

PLATOON KUNSTHALLE Berlin od danas postaje velika REMAKE zona! Pogledajte mapu festivala i istražujte uzbudljive REMAKE prostore!

Page 1 of 9

 

 

 

NOSIOCI PROJEKTA
                                                                           
                 
PARTNERI
KC GradUK ParobrodDizajn Inkubator Nova IskraKLUB KrugFakultet za medije i komunikacijeSAE Institute Belgrade
POKROVITELJI I DONATORI
Ministarstvo kulture SrbijeGrad Beograd, Sekretarijat za zaštitu životneGrad Beograd - Opština Stari gradGrad Beograd - Opština Stari gradUniCredit Fondacija, Milano, ItalijaEuropean Cultural Foundation / Step Beyond Travel Grants
SPONZORI
Delta Generali OsiguranjeBoschCoca Cola Hellenic
MEDIJSKI SPONZORI
NAXI RadioDesignedWANNABE MagazinURBAN Bugpress
SARADNICI I PODRŠKA
Smart kolektivGrupa 484Mixer FestivalEXITAAA produkcija, Novi SadWarrior Dance FestivalSHAREKidsPatchSupermarket Concept StoreEuclid Network   Pansieri dal Basso
Stalna konferencija gradova i opštinaFond Očistimo SrbijuKancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade SrbijeKancelarija za smanjenje siromaštva Premijera SrbijeZLA ZLAGrad Beograd - Agencija za saradnju sa civilnim društvom i EHKlub 20/44visoka škola likovnih i primenjenih strukovnih studijaGrad Beograd - opština Palilula
PRIJATELJI
: Agencija Gistro : Filmme Fatale produkcija : Art Department Studio - Nemanja Petrović, dipl.arh. : Ivana Ćirković : Jelena Milovanović : Marija Ćojbašić : Vuk Tatalović :
: Neda Arnerić : Marina Mesterović : Ognjen Martinović : Dragan Blažeski : Marko Nastić : Lazara Marinković : Andriana Karlo Tomka : Nemanja Mosurović : Andrija Dabić :
: Marko Milosavljević : Maja Pavlović : Vera Sabljić : Nikola Šahović : Jelena Kecić : Ana Kulić : Pavle Popović : Maja Uzelac : Milan Samardžić : Borut Vild :
: Dina Ejdus : Saša Charlie Popović : Sanja Ilić : Davor Rančić : Milan Paradinović : Vani : Selma : Aleksandar Popović : Aleksandra Gegović : Marko Tucaković : Aja Fukuda :
: Mia Fukuda : Ljubomir Paunović : Dejan Jakšić : Staša Savković : Marko Radenković : Uros Radenković : Nana Radenković : Darko Drndić : Relja Bobić : Nina Vukasović :
: Ljiljana Popović : Ljubica Cvetić : Marko Krnjajić : Tijana Pavlov : Nino Maljević : Ivan Lalić : Ivan Milivojev : Konstantin Polzović : Ana Ćurčin : Tijana Marković : Maja Lalić :
: Miša Pavlović : Vladimir Stefanović : Ninoslav Jovanović : Marija Jelisijević : Nikola i Vukan Grebenarović : Arsen Tatalović : Miloš Vlalukin : Jelena & Jonathan Shaw: Anđelković Aleksandra:
: Ljiljana Popović : Predrag Popović : Bojan Bošković : Rajko Božić : Milena Rajković : Zlatko Crnogorac : Dejan Ubović : Svetlana Jovanović: Tijana Ašćerić: Aleksandar Radojićić: