Miloš Tomić

 

Miloš Tomić krajem osnovne škole počinje da crtka, boji, skuplja predmete sa ulice, fotografiše i malo svira.

Christoph Frank

 

Kristof Frank (rođen 1969.) diplomirao je grafički dizajn u Štutgartu, na Državnoj akademiji za umetnost i dizajn. 

Mauro Massarotto

 

Svoj umetnički put Mauro Massarotto (1976.), rođeni Rovinjanin, započeo je u Firenci upisavši Akademiju za  umetnost i dizajn gde završava studije ilustracije i grafike. 

Geoffrey Lillemon

 

Geoffrey Lillemon (1981. SAD)  unosi klasičan romantičan stil slikanja i crtanja u tehnologiju. Lillemon je jedan od vodećih umetnika Net Art pokreta

Luis EslavaAloy

 

Kontroverzni španski dizajner koji sebe naziva farmerom ideja. 

Borut Vild

 

Borut Vild rođen je 1954. u Murskoj Soboti u Sloveniji. 

Uroš Sanjević i Jungbee Lee

Uroš Sanjević ima MA diploma sa Korejskog nacionalnog univerzita umetnosti u Seulu i BA diploma sa Gerrit Rietveld akademije iz Amsterdama. Uroš je rezident umetnik u Artist&Exhibition-u u Platoonu u Seulu i umetnički direktor na Namilslandu u Koreji.

Saša Vatković

 

Saša Vatković je rođen u Parizu, gde živi i radi. Završio je školu francuske kuhinje.Fotografija, Sašina velika ljubav iz detinjstva postala je profesionalni poziv u trenutku kada je bio angžovan kao asistenta u studiju časopisa Elle.

Solenne Menger

Francuska kreatorka,osnivač brenda LORD SM koji je zasnovan na anti-potrošačkim principima i reciklaži.

Maja Uzelac

 

Uzelac režira i piše, što se i očekuje od nekoga sa diplomom režije sa FDU-a i sa diplomom Filološkog fakulteta,  odsek opšta lingvistika.

Ana ĐorđevićAna Đorđević je rođena u Beogradu 1979.
 

Janko Radojević


Diplomirao na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. 

Igor Stangliczky

Diplomirao je 2001. na FPU u Beogradu. Radi kao samostalni umetnik u oblasti ručno rađenog dizajna, digitalne grafike i zvuka.  

Yoladin Milan Ilić

 

Završio ekonomsku školu i nikada nije radio u struci. Dizajn je sfera koja ga je uvek privlačila, i kad god je imao slobodnog vremena stvarao je različite predmete.

 

Milutin Popovic MIHO

 

Milutin Popović Miho je vajar. On pravi figurice od najrazličitijih metala.Uz minimalnu obradu, stari escajg pretvara u prelepe delove nakita –prstenje, narukvice i ogrlice.

Vesna Kracanović & Aleksandra Lalić

 

Vesna Kracanović je diplomirala na Visokoj školi likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu 2006., kao i na Šumarskom fakultetu, odsek za pejzažnu arhitekturu 2007. 

 Saša Aleksandar 

 

Umetnik koji je prešao dug put, od Bosne, koju je napustio sa 16 godina, preko Kanade, gde je diplomirao na Alberta College of Art and Design, do Tokija.

Simić i Stameknković

 

Uvek je nalazio inspiraciju oko sebe. Međutim, ko je zapravo on?Genije koji je rešio najveći ekološki problem planete – plastične kese! 

Superheroina cura fina

 

Postoji od 2009. godine i locirana je na Vračaru. To je dizajn prodavnica ima koje stoji Tatjana Kuburović i bavi se izradom unikatih i malih serija džidža bidža (od bedževa, lutaka, čaša i šolja do svezaka i kalendara) preko odeće do mekanog nameštaja.

Ivan Paradinović IKAA design

Rođen 1987. u Beogradu, gde je diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti 2012. godine na odseku industrijski dizajn. Pored industrijskog, grafičkog, dizajna nameštaja i ambalaže, Ivan se bavi crtanjem, ilustracijom, slikanjem, skulpturom i digitalnom grafikom. 

Katarina Kostić


Završila FPN pre skoro 10 godina. Radila kao novinarka i PR u Beogradu, a zatim kao koordinatorka Centra za mlade Saveta Evrope u Strazburu. Poslednjih 6 godina živi u Španiji, u Barseloni. 
Magistrirala je Agrobiologiju na Univerzitetu u Barseloni i osnovala firmu koja se bavi urbanom agrikulturom. Radila je uporedo u nekoliko nevladinih organizacija kao koordinatorka i office communication manager.

Pavle JovanovićPavle Jovanović je diplomirani biolog (York University, Toronto, Kanada), rukovodilac Grupe za sprovođenje CITES konvencije u Ministarstvu energetike, razvoja i zaštite životne sredine.
Kao veliki ljubitelj prirode i divljih životinja, kroz svoj posao bori se da što više zaštiti vrste čiji je opstanak ugrožen, i to pre svega međunarodnom trgovinom.

Duška Dimović

 

Duška Dimović je biolog i profesionalno se bavi zaštitom prirode. Od 2009. godine radi za WWF (Svetski Fond za prirodu) kao direktor programa za Srbiju. 

Prof.dr Staniša Stojiljković

 

Bio jedan od predavača u školi "Javnog zdravlja" na Medicinskom fakultetu u Beogradu iz oblasti ekologije organizma u okviru predmeta alternativna medicina. 

Relja Bobić 

 

Nezavisni kustos, producent, muzički promoter, radijski autor i DJ, povremeno muzičar, prevodilac i novinar.

Katarina Rašić

 

Rođena u Beogradu 1987. godine.Završila je školu za dizajn 2006. godine i upisala Fakultet likovnih umetnosti, odsek slikarstvo.

Tijana i Mila Popović

 

Tijana i Mila Popović diplomirale su grafički dizajn na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Godinama promovišu eko dizajn na prostorima zapadnog Balkana. 

Modnim dizajnom se profesionalno bave od 2006. godine kada su na Beogradskom FW predstavile svoju prvu kolekciju "Cash for Trash" za p/l 2006. Kolekcija je nastala kao parodija na hiperproizvodnju, globalni konzumerizam i modne trendove. 

Dragan Dimčić

 

Dragan Dimčić je magistar Višemedijske umetnosti i radi kao asistent na katedri za filmsku i TV montažu na FDU, saradnik je Rektorata Univerziteta umetnosti i profesor video produkcije na Visokoj elektrotehničkoj školi u Beogradu, a radi i na svom doktoratu iz filma. Iza sebe ima dvodecenijsku karijeru – snimao je dokumentarne filmove i reportaže, montirao TV programe, asistirao u montaži igranih filmova, organizovao filmske festivale i kolonije. 

VEDRANA BOŠKOVIĆ

Bio Punk

Fotelja (90x80x80), sofa (200x80x80) i jastuci (80x60x30) napravljeni od reciklirane plastike, punjeni recikliranim materijalima. 

Instalacija:
Plastique Fantastique

Plastique Fantastique će biti nesvakidašnji prostor u kom će se održavati radionice i okrugli stolovi RETHINK dela programa. Plastique Fantastique je kolektiv čija je strast privremena arhitektura koja služi kao primer performativnih mogućnosti urbanih okruženja.

DIE KOALITION DER FREIEN SZENE ALLER KÜNSTE

NEZAVISNA UMETNIČKA ORGANIZACIJA

//RESET// Kombi NEZAVISNE UMETNIČKE ORGANIZACIJE će biti na REMAKE festivalu u subotu od 16h do 19h. 

Radionica (otvorena):
SWEZA

SWEZA QR RADIO

//RECREATE// Sweza je Berlinski urbani umetnik koji radi sa QR kodovima. On interveniše u javnim prostorima i stvara vezu između stvarnog i virtuelnog sveta. Graffyard i QRadio su njegova dva najpoznatija projekta.

http://sweza.com

Partner festivala:
FabLab Berlin

Fab Lab ekipa će biti zadužena za različite radionice tokom festivala. FabLab Berlin je otvoreni studio digitalne fabrikacije koji na raspolaganju ima 3D štampače, lasersko sečenje, CNC Rutere, dizajnersi softver i elektroniku. 

Partner festivala:
betahaus

betahaus je "coworking space" za nezavisne, kreativne profesionalce koji stvaraju prostor između posla i privatnosti u kom se neguju inovativnost i kreativnost.

http://betahaus.de

 

Partner festivala:
ARTCONNECT BERLIN

ARTCONNECT BERLIN je platforma za kreativnu zajednicu Berlina, besplatna alatka koja svim zainteresovanima omogućava lak način da se povežu sa drugima deleći svoj online portfolio, ističući svoja znanja da bi kroz njih lakše pronašli, ili bili pronađeni. 

Partner festivala:
MATERIAL MAFIA

Cilj Material Mafije jeste da poveže specifične potrebe Berlinskih umetnika koje se se tiču materijala, sa već postojećim reciklažnim resursima. Pod parolom "Kreativnost i Samoodrživost", Material Mafia takođe održava radionice i treninge usmerene da omoguće teorijska i praktična znanja, bazirana na njihovom poznavanju materijala, samoodrživosti i umetnosti.

 

Kupujte, kupujte:
MAKERSMARKET

Na Makersmarket-u se mogu naći raznovrsni produkti kreativnog rada kao i poslednje kreacije Berliniskih dizajnera i zanatlija. Makersmarket će se održati u nedelju, 15. februara, u skolopu REMAKE festivala. 

Dokumentovanje radionica:
HOW DO

HowDo: je iPhone aplikacija za DIY Micro Guides - saveti, trikovi i primeri, gde makeri mogu videti sve korake procesa rada.

https://www.how.do

 

 

 

NOSIOCI PROJEKTA
                                                                           
                 
PARTNERI
KC GradUK ParobrodDizajn Inkubator Nova IskraKLUB KrugFakultet za medije i komunikacijeSAE Institute Belgrade
POKROVITELJI I DONATORI
Ministarstvo kulture SrbijeGrad Beograd, Sekretarijat za zaštitu životneGrad Beograd - Opština Stari gradGrad Beograd - Opština Stari gradUniCredit Fondacija, Milano, ItalijaEuropean Cultural Foundation / Step Beyond Travel Grants
SPONZORI
Delta Generali OsiguranjeBoschCoca Cola Hellenic
MEDIJSKI SPONZORI
NAXI RadioDesignedWANNABE MagazinURBAN Bugpress
SARADNICI I PODRŠKA
Smart kolektivGrupa 484Mixer FestivalEXITAAA produkcija, Novi SadWarrior Dance FestivalSHAREKidsPatchSupermarket Concept StoreEuclid Network   Pansieri dal Basso
Stalna konferencija gradova i opštinaFond Očistimo SrbijuKancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade SrbijeKancelarija za smanjenje siromaštva Premijera SrbijeZLA ZLAGrad Beograd - Agencija za saradnju sa civilnim društvom i EHKlub 20/44visoka škola likovnih i primenjenih strukovnih studijaGrad Beograd - opština Palilula
PRIJATELJI
: Agencija Gistro : Filmme Fatale produkcija : Art Department Studio - Nemanja Petrović, dipl.arh. : Ivana Ćirković : Jelena Milovanović : Marija Ćojbašić : Vuk Tatalović :
: Neda Arnerić : Marina Mesterović : Ognjen Martinović : Dragan Blažeski : Marko Nastić : Lazara Marinković : Andriana Karlo Tomka : Nemanja Mosurović : Andrija Dabić :
: Marko Milosavljević : Maja Pavlović : Vera Sabljić : Nikola Šahović : Jelena Kecić : Ana Kulić : Pavle Popović : Maja Uzelac : Milan Samardžić : Borut Vild :
: Dina Ejdus : Saša Charlie Popović : Sanja Ilić : Davor Rančić : Milan Paradinović : Vani : Selma : Aleksandar Popović : Aleksandra Gegović : Marko Tucaković : Aja Fukuda :
: Mia Fukuda : Ljubomir Paunović : Dejan Jakšić : Staša Savković : Marko Radenković : Uros Radenković : Nana Radenković : Darko Drndić : Relja Bobić : Nina Vukasović :
: Ljiljana Popović : Ljubica Cvetić : Marko Krnjajić : Tijana Pavlov : Nino Maljević : Ivan Lalić : Ivan Milivojev : Konstantin Polzović : Ana Ćurčin : Tijana Marković : Maja Lalić :
: Miša Pavlović : Vladimir Stefanović : Ninoslav Jovanović : Marija Jelisijević : Nikola i Vukan Grebenarović : Arsen Tatalović : Miloš Vlalukin : Jelena & Jonathan Shaw: Anđelković Aleksandra:
: Ljiljana Popović : Predrag Popović : Bojan Bošković : Rajko Božić : Milena Rajković : Zlatko Crnogorac : Dejan Ubović : Svetlana Jovanović: Tijana Ašćerić: Aleksandar Radojićić: